vineri, 4 iunie 2010

lansare de produs - corcova roy & damboviceanu



ieri,restaurantul heritage, lansare de vin: corcova roy&damboviceanu. detalii despre istorie si legenda gasiti pe site. un francez, michel roy, si un roman, stefan damboviceanu, revigoreaza o podgorie olteneasca cu ajutorul unui oenolog laurent pfeffer scolit la bordeaux si practicant la iasi.



gazda a fost dl damboviceanu(foto stanga) care impreuna cu oenologul a fost atractia evenimentului. la degustare au fost prezente un chardonnay, un roze din merlot (probabil si altceva, nu mi-am dat seama ce), si un cupaj de cabernet si merlot. in toamna va aparea si un syrah (sunt tare curios). 

packaging frumos, elegant din zilele noastre. dintre vinuri mi-a retinut atentia cupajul de cabernet cu merlot, pe care de altfel il voi degusta pe indelete, acasa. 

la heritage nu mai fusesem pina acum, insa asteptarile mi le formasem din auzite. si normal am fost putin dezamagit. bufetul a fost bun, cred ca tuturor a placut. dar nu extraordinar. stiu, mancarea de bufet nu e tot una cu a la carte , dar de, asteptarile mele erau mari. mai ales ca am inteles ca au bucatar cu faima. ospatarul responsabil cu degustarea ne tot intreba care ne e paharul, sa venim cu paharul sa ne puna tot in el ca nu mai are pahare. sincer, nu stiam daca sa rad sau sa fiu nervos.

una peste alta o initiativa laudabila care ne bucura pe toti. le doresc success si vinuri bune.

5 comentarii:

  1. Bucatarul cu faima nu mai lucreaza acolo - am inteles ca si-a deschis un loc propriu. Deci tzeapa all over :(

    RăspundețiȘtergere
  2. ca tot vorbisi de vinuri oltenesti? de podgoria de la vinju mare ai auzit? fac baietii niste vinuri rosii incredibile, destul de scumputze (35 roni), dar merlot-ul merita toti banii.

    RăspundețiȘtergere
  3. vinarte face vinuri in zona si vie vin vinju mare.

    vinarte a avut de-a lungul vremii mai multe vinuri bune si rosii si albe : prince mircea, castel bolovanu, terase danubiene. dar le tot ameteste intre ele. azi sunt de vinju mare la anu' de samburesti de nu mai stii care de unde vine.

    de vie vin chiar nu am baut nimic de la ei. doar stiu ca sunt pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. de Vinuri nu pot sä vorbesc pentru cä eu nu beau alcohol de loc , da la afirmarea cä mincare de Bufet nu poate sä fie bunä te contrazic...
    Eu cunosc buffeturi care depäsesc multe niveluri...
    de fapt se poate pregäti si Gourmetmenus in Bufetformä.....

    RăspundețiȘtergere
  5. se poate, dar in romania e lucru rar ca bufetul sa se poata compara cu a la carte. din pacate :)

    RăspundețiȘtergere