sâmbătă, 5 februarie 2011

supa de pastranac


privita cu oarecare dispret si neincredere, supa de fata a facut furori printre meseni. e bogata, cremoasa si cu un gust placut, complet diferit fata de alte supe creme. e gata cam in 20 de minute. 

pentru 6-8 portii, caleste doua cepe taiate marunt in doua trei linguri de ulei de masline, pana devine sticloasa. pune la calit si patru pastarnaci mari, taiati zaruri. condimenteaza cu sare, piper si doua linguri de praf de curry. caleste cinci minute. adauga doi litri de stock/apa si lasa sa fiarba incet. adauga doi dovlecei curatati de coaja si maruntiti.

cand totul a fiert paseaza totul cu un blender de mana/robot. pune si 200g de smanatana pentru finete si gust. daca stai prost cu colesterolul inlocuieste smantana cu smantana vegetala.

cat timp faci supa poti sa faci la cuptor o tava de crutoane stropite cu ulei de masline si oregano. pofta mare.

5 comentarii:

  1. pastranac si dovlecei - foarte interesant. inca una pe lista 'de facut musai' :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am testat-o si eu aseara. e posibil sa fi exagerat putin cu pastarnacul, dar combinatia pastarnac+dovlecel+supa de legume a dus in final la o supa extra sweet (desi eu sunt fan mancare dulce), cu textura de mancare de bebelushi. chiar si asa pot sa spun ca a meritat experimentul, fiind prima mea supa crema. multumesc si inspiratie in continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai asa trebuia sa iasa tinand cont de ingrediente. daca vrei sa echilibrezi balanta, crutoanele pot fi mai sarate. plus ca ai mai putea sa pui la final si niste parmezan ras.

    daca tot ti se pare dprea dulce, mai redu din pastarnac.

    merci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @maria curajoasa incercare pentru o prima supa crema. mie mi-a placut foarte mult, intra in topul meu impreuna cu gazpacho de dovlecei

    http://wineandknives.blogspot.com/2010/08/gazpacho-de-dovlecei-cu-muguri-de-pin.html

    RăspundețiȘtergere