luni, 28 februarie 2011

provolone pe gril, ciuperci cu gorgonzola si spanac proaspat


zilele trecute am luat de la salsamenteria o bucata zdravana de provolone si niste gorgonzola nemaipomenita, cum de mult nu am mai mancat. 

lucrurile simple sunt mai mereu si cele mai bune, asa ca am decis sa fac o cina rapida, care a smuls cativa de wow. neaparat de insotit cu un roze sec si rece. pofta buna.


ingrediente(o persoana): 
- o ciuperca
- o felie groasa de provolone
- un cub de gorgonzola 
- o mana de spanac proaspat
- ulei de masline extravirgin
- aceto balsamico
- un catel de usturoi, sare, piper

provolone pe grill, ciuperci cu gorgonzola si spanac proaspat
- pune ciupercile cu fata in sus pe grillul incins. presara putina sare si piper in fiecare plarie
- cand ciupercile sunt aproape gata pune o bucata de gorgonzola in fiecare plarie
- prajeste painea. cand e gata freac-o cu catelul de usturoi si stropeste-o cu ulei de masline extravirgin
- pune spanacul pe farfurie, stropeste-l cu ulei de masline extravirgin si aceto balsamico
- cand toate astea sunt gata pune provolone pe grill timp de 15 secunde pe fiecare parte. atentie trebuie sa te misti repede daca nu vrei sa se intinda branza pe gril.



5 comentarii:

  1. As veni si eu la masa cu tine .:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru neinitiati, cum e provolone la gust?

    RăspundețiȘtergere
  3. @lia :D

    @bogdan arata ca o para mare care se leaga de "gat" cu o sfoara. e de vaca si e maturata 3-4 luni. are consistenta si culoarea unui cascaval dar parca e mai untosa si mai dulceaga. pe masura ce imbatraneste, gustul devine un pic mai aspru.

    exista si doua variatiuni: provolone picant si dulce.

    RăspundețiȘtergere
  4. salsamenteria, here I come! :) mersi pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  5. vezi ca au si un prosciutto crudo minunat.

    RăspundețiȘtergere