vineri, 25 februarie 2011

mousse de macrou afumat


zilele trecute mi-am adus aminte de un super restaurant din modling (un orasel langa viena) , florians, care m-a impresionat acum vreo cinci ani cu meniul lor de degustare. una din piesele de rezistenta era mousse de somon, despre care v-am mai povestit. cum de somon am tot facut in ultimul timp, am zis ca n-ar strica sa ma joc putin cu aromele asa ca am ales un macrou afumat. 

dupa cateva incercari a iesit castigatoare combinatia cu paine proaspat prajita, cateva icre de somon, muuulta ceapa verde (nu asa cum am pus eu pe farfurie) si un strop de zeama de lamaie.

cu toate ca s-a dorit a fi un aperitiv la masa de pranz a fost avansat imediat la gradul de pranz, asta si cu ajutorul unui prosecco brut, bine racit. pofta buna.


ingrediente (pentru 4 persoane): 
- 500g  de grame de macrou afumat
- 200ml smantana grasa
- 1 lingura de unt(la temperatura camerei)
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 4-5 lingurite de icre de somon

mousse de macrou afumat
- desfa macroul in doua, indeparteaza oasele cu mana dupa care curata-l de pielita cu un cutit bine ascutit. daca poti alege o varietate de peste care nu e foarte sarat
- da-l la robot impreuna cu smantana, untul, zeama de lamaie
- pune-l intr-o forma rotunda (eu am decupat una dintr-o conserva) si orneaza cu icre rosii
- prajeste paine, taie multa ceapa verde si stropeste cu un strop de zeama de lamaie



9 comentarii:

  1. Arata delicios si sunt sigura ca asa este si la gust, mi s-a facut din nou foame dupa ce am vazut poza, si doar ce am mancat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @mihaela poti sa te joci diseara cu macrou' :))

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am facut aceeasi schema si cu sardine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, da, cu sardine. si cu niste capere - chiar am facut una mai 'diet' serile trecute. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. de care sardine(afumate, conserva)? nu ma lasati in ceata :)

    RăspundețiȘtergere
  6. sardine din conserva. scurse de ulei, zdrobite bine cu furculita + lamaie + piper de mai multe feluri + capere + ceva verdeata. unt sau smantana niet, ca incepe sa semene cu pasta de peste din vechea oranduire. :)

    RăspundețiȘtergere