marți, 15 februarie 2011

cod cu rosii si cascaval la cuptor


un prieten m-a rugat sa-i recomand ceva simplu de facut iarna, cu cateva ingrediente disponibile cam la orice supermarket. mi-a strecurat in treacat ca nu vrea sa stea prea mult in bucatarie, sa nu fie prea gras sau greu pt cina,  dar sa fie ceva mai sofisticat decat un sandwich.

cu provocarea in dinti, in drum spre casa am cumparat de la supermarket: 500g file de cod congelat, oua, trei rosii, cascaval, smantana si niscaiva patrunjel. 

fileurile de cod au carne moale si odata decongelat nu mai poate fi manevrat asa ca e bine sa-l decongelezi numai partial. cat se decongeleaza pestele, fa un sos din cinci linguri de smantana, un ou, patrunjelul tocat si un pumn mare de cascaval ras(cred ca poate sa fie si combinatie de mai multe branzeturi). incinge cuptorul. 

pune intr-o cratita fileurile de peste (tamponeaza-le cu prosopae de hartie, nu vrei sa fie apoase) pe care le piperezi si le sarezi apoi un strat de rosii taiate rondele si toarna peste sosul de mai sus. 20 de minute la cuptor la 200 de grade celsius.

e adevarat nu dureaza atat de putin ca un sandwich insa va spun ca merita. 


ps  sper ca data viitoare sa gasesc cod proaspat.

9 comentarii:

  1. daca inlocuiesti patrunjelul cu tarhon proaspat si mai adaugi putina branza de capra si un pumn de champinioane din alea mici, o sa ai chiar un dish gourmet :))

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha pai in varianta ta, florin, nu mai e inlocuitor de sandwich.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai de ce nu? tarhonul e la acelasi pret cu patrunjelul (la Metro cel putin), iar 100g de ciuperci nu afecteaza nici bugetul si nici timpul de preparare :))

    RăspundețiȘtergere
  4. hmm, se pare ca bucatarii gourmet nu sunt initiati in psihologia mancatorului de sandwich-uri. trebuie numai sa pronunti cuvantul tarhon si un mancator de sandwich-uri s-a speriat. sunt valabile si alte condimente: oregano, sumak, sofran... asta pentru ca le incurca traseul prin supermarket. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca ar merge eventual cu ciupercile calite in prealabil, ca sa scapi de zeama lor.

    ca veni vorba de capra tare rar gasesc asa ceva. in afara de aia frantuzeasca la batoane sau triunghiulete nu prea gasesc mare lucru. sau nu stiu unde sa caut :)

    e una romaneasca "la coline" care e f buna insa o gasesc odata pe anotimp....

    RăspundețiȘtergere
  6. @Corina: atunci sa ramana cu sandwichurile lor :)
    @Madalin: vezi ca e lapte de capra la piata 1 Mai, poti sa-ti faci singur (eu am facut mozzarella de capra si a avut un gust genial :))

    RăspundețiȘtergere
  7. sau te-ai putea duce spre zona 'fish pie' britanic, cu ceva peste afumat in combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. neaaa, astept mozzarella aia de capra de la florin :))

    RăspundețiȘtergere