marți, 4 ianuarie 2011

chez marie

il gasesti la intersectia dintre arthur verona si dionisie lupu. il stiu de mai multi ani si imi face placere sa revin aici. privit de-a lungul vremii, meniul e un pic cam rigid insa niciodata nu am fost dezamagit. 

interiorul e de bun gust si primitor. 

iar din partea casei vei primi intotdeauna ceva de rontatit pana vine masa, lucru pe care mi-as dori sa-l intalnesc oriunde.


supa crema de ciuperci e intotdeauna bine facuta si delicioasa insa multi spun ca portia e prea mare si nu mai e loc de altceva :)


mai rar intalnita in bucuresti:  burrata cu ulei de masline, rosii cherry si rucola (doar la salsamenteria am mancat una mai buna!).


n-am avut niciodata nimic sa-i repreosez ceva vitei bourguignon cu ciuperci si carote



nota 8.5 din 10
nota de plata medie: 50 lei de persoana
chez marie,  dionisie lupu 48(gradina icoanei), bucuresti
telefon: +40311072033/ +40730344810

9 comentarii:

  1. buna, bun, a nu se uita sezonul cu pastrama excelenta, muraturile si berea casei! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @zana eh, nu uit. insa daca ar schimba meniul in fiecare sezon sau macar la doua sezoane ar fi fantastic.

    s-ar mentine viu interesul clientilor fideli care nu pot manca aceleasi n feluri de mancare tot anul.

    RăspundețiȘtergere
  3. m-am uitat pe net la meniu si am observat ca nu au vin. cred totusi ca o sa merg pe la ei, dar totusi, mi se pare o alegere "exotica" pentru un restaurant...

    RăspundețiȘtergere
  4. au un meniu separat de vinuri. cand am luat vin, deobicei am ales "3 hectare" chardonnay sau feteasca neagra depinde ce se mananca la masa.

    nu mai tin minte preturile la vin dar parca vinul casei e pe la 18-20 de lei iar 3 hectare pe la 40 parca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place locul foarte mult. Am fost de mai multe ori acolo, mi-am sărbătorit şi ziua naştere anul trecut la Chez Marie.

    Am totuşi un comentariu vis-a-vis de "n-am avut niciodată ce să îi reproşez vitei bourguignon". De două ori am servit vită bourguignon la Chez Marie şi nu am fost în stare să o termin din cauza şalotelor murate în oţet. Erau de o acreală insuportabilă. Din câte ştiu eu, nu se folosesc şalote murate ci proaspete, eventual sotate în unt sau puse pur şi simplu în oală.

    Bine, există vorba aia "atâtea bordeie, atâtea obiceie", dar nu e pentru mine vita bourguignon cu şalote murate.

    RăspundețiȘtergere
  6. normal se folosesc din alea crude care mai apoi sunt sotate. eu insa n-am nimerit murate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Înseamnă că am avut eu ghinion. Atunci o să mai încerc, dar o să întreb mai întâi.

    RăspundețiȘtergere
  8. cel mai bine, eventual le atragi si atentia ;)
    numai daca au feedback potrivit se pot corecta.

    in afara de asta sa inteleg ca ai fost multumit, nu?

    RăspundețiȘtergere