joi, 6 ianuarie 2011

cartofi latke cu somon fumé si oua de prepelita


cartofi latke, clatite de cartofi, chiftele sau placinte din cartofi sunt 100 de denumiri ale aceleiasi chestii minunate. se executa rapid in 20 de minute daca lucrezi multitasking ca windows-ul. 

pune niste oua de prepelita la fiert. intre timp curata trei cartofi, doua cepe si doua-trei fire de praz si da-le prin razatoare/robot. pune totul intr-o strecuratoare sa se curga de zeama apoi amesteca-le bine cu un ou batut. formeaza chiftele.

intr-o tigaie pune cateva linguri de ulei de floarea soarelui si prajeste chiftelele pe fiecare parte. concomitent intr-un robot fa o crema din cateva linguri de smantana grasa, un catel de usturoi si o mana de patrunjel. taie felii subtiri de somon fumé, taie ouale de prepelita in doua. 

pune pe fiecare chiftea o lingura de crema, o jumatate de ou, o felie de somon si presara ceapa verde. 

alaturi eu am avut un minunat vin alb( falanghina di san gregorio) ceea ce iti recomand si tie.

2 comentarii:

  1. Da - tot vreau si eu sa fac latkes! Imi place ce combinatiune ai facut tu aici ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. e super usor de facut si-s foarte bune. combinatiile poa' sa fie si in functie de ce mai ai p-acasa :D

    RăspundețiȘtergere