miercuri, 2 iunie 2010

pannacotta cu rubarba si capsune



pune in 100 de gr de apa rece gelatina (pentru 500 de grame de lichid - un plic. gasesti instructiuni pe plic, de la producator la producator).

pune 400 de grame de smantana lichida de gatit intr-o cratita cu 150 de grame de zahar si niste vanilie(daca nu ai e bine si zahar vanilat). ai grija sa nu se lipeasca, amesteca continuu.

cand zaharul s-a dizolvat, trage deoparte si lasa sa se raceasca. toarna gleatina, care s-a topit in apa rece, treptat, amestecand in continuu. pune in pahare si da la frigider o ora-doua pina se incheaga bine.

intre timp fa crema de rubarba si capsune ca aici.

cand pannacotta s-a inchegat pune deasupra crema de rubarba si capsune.

ai grija, nu manca mai mult de un pahar :))

6 comentarii:

  1. chiar ma gandeam zilele astea la pannacotta, deci cred ca o sa fac si eu, minus rubarba aia care nu ma incanta prea tare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :))

    merge f bine si cu capsune. poti sa le pici un pic de zeama de lamaie sa ai un pic de contrast.

    RăspundețiȘtergere
  3. aratä fain...
    merge si färä gelatinä ( original )..
    Se fierbe pe foc mic atita pinä se reduce volumul la friscä.Cind se räceste este ca si gelatinatä.
    Eu folosesc incä gelatinä , da la asa finute desserts mai bine nu...

    RăspundețiȘtergere
  4. o sa incerc fara gelatina. ar fi chiar f bine daca ar merge. banuiesc ca trebuie ca focul sa fie foarte mic sa nu se lipeasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. exact !! Dupä ce sa volburat un pic, se reduce Focul la mic si se coace , se coace....
    Din cind in cind invirte...
    Avantajul este un Gust foarte rafinat......
    Methoda asta au inventato Italienii...numai modern se foloseste Gelatinä...
    Mult Succes...

    RăspundețiȘtergere