marți, 12 august 2014

despre confort.


de felul meu nu-s lenes si deobicei dupa fiecare masa imi spal farfuriile. chiar in unele discutii avute cu prietenii mei respingeam clar o masina de spalat vase. ba ca n-am un' s-o pun, ba ca-i scumpa, ba ca papa curent si detergenti scumpi. imi gaseam singur motive sa nu o cumpar. 

acu' ca m-am mutat intr-un apartament mai mare, n-am mai avut scapare si super masina de spalat vase AEG XXL de 15 seturi de vase si-a facut loc intre chiuveta si aragaz. 

de cum i-am dat drumul m-a convis ca nu-i smecherie mai mare in bucatarie decat masina de spalat vase. stai frumos si te uiti la meci iar asta mica toarce silentios si-si face treaba de zece ori mai bine ca orice gospodina. 

stii locul ala intre maner si tigaie unde se aduna ulei ars? dar tava aia care-i arsa pe fund? sau bolul de la storcatorul de fructe care-i cam portocaliu de ultima oara cand ai stors morcovi. ei bine dracia asta de masina de la AEG le face de zici ca-s noi! 

cuvinte puse pe hartie ai sa-mi zici. asa-mi spunea si mama la telefon cand ii povesteam. mama, care e obsesiv-compulsiva cand vine vorba de spalat vase. spala tot pana la epuizare cu soda caustica, cu spirt, cu alcool , cu zeama de lamaie cu orice pana ii iese ei cum trebuie. 


ultima oara cand a venit pe la mine mi-a zis sa nu mai pornesc masina ca spala ea paharele, ca le spala mai bine. 

ha, provocare am zis! si-am bagat paharele la masina la programul ala scurt de 30 de minute. paharele au iesit perfect spalate si uscate, cristaline fara o pata de calcar. le-a cercetat, le-a intors pe toate fetele, le-a mirosit, le-a pipait si- dat verdictul: le spala mai bine ca mine. mai tarziu cred ca am auzit-o soptindu-i tatei daca cumva ar merge si la ei macar una mai mica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu