joi, 12 iulie 2012

tiramisu cu rubarba si capsuni

va spuneam aici ca la prima aparitie la emisiunea sanatatea in bucate am facut un tiramisu cu rubarba si capsuni care a avut mare succes atat la emisiune cat si printre prietenii mei. zilele trecute cand am vazut inregistrarea emisiunii cu monica aka foodie family mi-am adus aminte ca am ramas restant fata de voi cu reteta si-am zis s-o pun repede aici pana nu uit si cum ma cheama...


stiu ca toti va feriti de gatit zielele astea dar ca sa faci tiramisu cu rubarba si capsuni nu trebuie sa aprinzi aragazul mai mult de 10 minute. promit solemn cu mana pe prosecco. se pare ca daca ai alaturi un pahar de prosecco treaba merga ca unsa si tiramisu parca se raceste mai repde in frigider. sau nu?


ingrediente:
- 3 oua
- 500g mascarpone
- 300g zahar
- 1 bat de vanilie
- 6 tije de rubarba
- 400g capsuni
- un pachet de piscoturi

tiramisu cu rubarba si capsuni
- amesteca mascarpone cu 3 galbenusuri si 50g de zahar pana se omogenizeaza
- bate albusurile spuma "tare" cu 50 g de zahar
- da ambele creme la frigider 20 de minute apoi amesteca-le gentil cu o spatula astfel incat sa nu pierzi moliciunea albusurilor, sa nu le "turtesti"
- intr-o tigaie intinsa topeste 200g zahar apoi pune rubarba taiata la un cm. cand tinde sa arate ca un gem, ia-o de pe foc. nu vrei ca rubarba sa se inmoaie toata, vrei ca unele bucati sa ramana mai intregi. las-o sa se raceasca intr-un bol. poti sa o racesti mai repede cu un bain-marie cu gheata. 
- taie piscoturile la 1 cm
- pune in pahare un strat de piscoturi, unul de crema de rubarba, apoi crema de ou si mascarpone iar la final capsunile proaspete taiate sferturi
- da la frigider macar o ora, ca sa aiba timp piscoturile sa traga zeama de la celelalte ingrediente. a doua zi e si mai bun.

7 comentarii:

  1. ma gindesc ca o dimineata inceputa cu un paharel de colo,,de pe tocatorul de lemn,ar fi suportul unei zile perfecte!:)
    ps:liniuta doi de la tehnica...e vorba de albusuri,evident!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. evident, albusuri. alison, se pare ca tu esti unicul meu cititor :))

    RăspundețiȘtergere
  3. nope,sint absolut sigura ca nu-i asa ,numai ca restu' is cam timizi!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata si cat de bun a fost, abia astept sa il prepar si maine

    RăspundețiȘtergere
  5. v-a pacalit pe toti mazi cu proseco al ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mine m-a prostit o sticla de valdobbiadene intr-o carciunma la milano cativa ani buni inaite s-o cunosc pe mazi :))

      Ștergere