vineri, 5 noiembrie 2010

vinho verde arca nova 2009

de la bacania veche. 20 de lei. recunosc, nu m-am intalnit prea des cu vinurile astea portugheze asa ca nu am in cap niciun standard de calitate. 

vinul asta insa nu e cel mai reusit exemplar al categoriei. e dominat de o nota de drojdie de paine care mascheaza complet celelalte arome. pacat, ca altfel era sprintzar si bine echilibrat.

10 comentarii:

  1. true, asta alb nu prea e de povestit nepotilor, insa cel roze e din alta poveste, eu am veselit toata vara asta pe seama lui :) (il are si Marius la bacanie, dar eu l-am luat de la Luiza, de la magazinul portughez Gala din Floreasca)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca ar trebui sa te opresti doar la experienta asta nefericita. Vinho Verde poate fi o experienta extrem de placuta. Cred ca a fost numai un accident.

    E unul din preferatele mele. Cu toate ca este usor, in acelasi timp e si foarte fresh, crocant, vesel, plin de citrice. E de cursa lunga si excelent cu un peste (poate, de ce nu, un bachalau portughez).

    Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand mai dai de un raft cu vinuri portugheze, incearca un Planalto! Un vin alb, usor si fin, cu adevarat imbatator - ca aroma!!! Eu l-am baut doar in Portugalia si pe urma nu l-am mai cautat aici (nu stiu de ce), dar merita gustat. Surclaseaza orice Vinho verde pe care l-am gustat eu!

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. @diana merci de sfat. am notata :)

    seamana cu asta : http://eng.sograpevinhos.eu/marcas/15/gama/1938 ?

    RăspundețiȘtergere
  5. ...ar putea fi si cel din link, desi sunt destul de sigura ca sticla din care am baut eu nu arata asa :-) Pot intreba gazda mea portugheza de acum 3 ani ce casa de vinuri prefera cand cumpara Planalto! Revin cu info...

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok, a trecut timpul, dar n-am uitat de promisiune: gazda mea portugheza mi-a recomandat printre altele si Planalto-ul de pe linkul dat de tine, deci e OK! Si se pare ca de fapt am baut si eu dintr-o sticla similara...oare de ce nu-mi mai amintesc cum arata? :-))))

    Diana

    RăspundețiȘtergere