joi, 30 ianuarie 2014

Scoici cu hribi, usturoi si patrunjel




zilele astea, ca sa ma mentin in forma, ma ajuta si vecinii. pe langa cele trei zile de squash de saptamana asta, care-s grele, ca-s cu trezit la 6.30 dimineata, am mai primit in dar de la vecini , 4-5 dezapeziri nocturne.

seara dezgrop un loc de parcare, a doua zi il gasesc ocupat si uite-asa bag brate, spate si chiar si ceva picioare, mai des decat m-ar fi lasat constiinta sa ma duc la sala. noroc cu vecinii. 

intr-una din seri un vecin mi-a urat o tuica fiarta cu pomana porcului, ca merge, dar i-am spus ca ar fi pacat sa anulez atat amar de exercitiu fizic cu porcarii si alcool si-am facut scoicile astea cu usturoi, hribi si patrunjel ceea ce va urez si voua. 

desi ai sa-mi spui ca asta-i mancare de malul marii si nisip fierbinte, ma jur ca merg minunat si la cod rosu de vant si zapada. pofta buna.  



Scoici cu hribi, usturoi si patrunjel

Ingrediente:
Pentru 2 persoane. Timp de preparare: 30 min.
- 1 kg de scoici proaspete
- 500g hribi proaspeti
- 4 catei de usturoi
- 200g vin alb sec
- 50g unt
- 2 legaturi de patrunjel
- Sare de mare
- Piper proaspat macinat

Preparare:
- Seteaza cuptorul la programul half steam la temperature de 130 grade Celsius daca ai cuptor electrolux cu aburi. daca ai cuptor normal, pune o cratita cu apa sub tava cu scoici si seteaza-l tot la 130C.

- In tava adanca a cuptorului pune scoicile impreuna cu un pahar de vin alb, 25 de grame de unt, usturoiul si o legatura de patrunjel tocata marunt pentru 25 de minute. Condimenteaza cu sare si piper.
- Intre timp caleste cipercile taiate bucati mari intr-o tigaie cu restul de unt si 2 catei de usturoi tocati marunt. Potriveste de sare.
- Scoate scoicile din cuptor si elimina-le pe cele care nu s-au deschis.
- Pune ciupercile calite peste scoici si amesteca totul bine.
- Pune in farfurii si condimenteaza totul cu patrunjel proaspat si sare.

Un comentariu: