miercuri, 3 octombrie 2012

salata de toamna. cu smochine.



denumita si "cea mai buna chestie pe care am mancat-o in ultima luna" aceasta specie de salata  a fost intalnita de cel putin doua ori prin bucataria mea in aceasta saptamana. si azi e miercuri! 

e cu salata verde, smochine, branza de oaie, oua de prepelita, ulei de masline extravirgin si dressing de aceto balsamico. incredibil de buna. a doua oara a capatat o aditie de crutoane mari, nu foarte prajite. pofta buna. 




13 comentarii:

  1. wow!am redescoperit smochinele crude-coapte(adica nu uscate)de curand si sunt absolut minunate. reteta asta vine exact la tanc, pe bune.am acasa o punguta de smochine de la kaufland, sa vezi ce salata fac din ele. merci de reteta!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi ca e si o salata buna la kaufland, una care are si ceva pamant la radacina de zici ca e pentru plantat.
      merge brici:)

      Ștergere
  2. e musai cu branza de oaie?merge si de vaca sau gustul ala e tot spilul? o sa caut si salata aia de zici mai sus.asta seara gatesc!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merge, merge. ideea e sa ai ceva sarat pe acolo.

      Ștergere
  3. Wow, ce bine arata. Adaugata on my to do list! Interesanta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata bine, dar n-as pune gura pe ea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. aceto balsamico... Am uitat sa mai vorbim romaneste. Ce s-a intamplat cu clasicul otet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unii termeni nu se traduc si asta chiar daca se pot traduce.
      sunt curios spui:
      - mouse sau soarece?
      - frizzante sau vin petilant?
      - blender sau robot care amesteca?

      in plus aceto balsamico s-ar traduce mot a mot, otet balsamic care ar fi un termen corect dpdv linvistic insa care nu ar face referire la niciun fel de produs pentru simplu fapt ca el nu a existat si nici nu exista in romania, in traditia noastra, in bucatria noastra.

      asa ca vom spune parmigiano nu cascaval invechit, gorgonzola nu branza cu mucegai si aceto balsamico nu otet.

      crede-ma n-ai vrea ca un bucatar sa faca o greseala din cauza traducerii si in loc de aceto balsamico sa-ti toarne o cantitate similara de otet intr-o reteta :))

      Ștergere
  6. Nu ma mir ca este populara in bucatarie la tine :) Foarte reusita combinatia!
    Anul asa am folosit si eu smochine proaspete la gatit din greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai am o chestie pe care o mancam de vreo cateva saptamani la micul dejun :)
      unt cu smochine, putina zeama de lime si miere totul amestecat cu blenderul de mana. apoi chestia asta a ajuns intr-un borcanas in frigider.

      in fiecare dimineata prajesc 2 felii de paine si le ung cu treaba asta. minunat. o sa pun pe blog cat de curand.

      impresionant restaurantul din viena;)

      Ștergere
  7. uite cum dintr-o privire,
    cu un ochi la postare(revezi titlul ,please!) si cu unul la ultimul comentariu,inveti doua retete minunate!multumesc si felicitari pentru maraton de la o sedentara convinsa pe deplin de binefacerile miscarii!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador smochinele proaspete dar si pe cele seci, care se pot folosi cu succes in bucatarie ca si cele proaspete.
    Excelent arata, rapid de facut si gustoasa cu siguranta.
    Any

    RăspundețiȘtergere