miercuri, 6 iunie 2012

olympus cooking show cu chef daniel wendorf

saptamana trecuta o mana de food blogeri au fost invitati la lansarea noii game de iaurturi grecesti cu fructe olympus. rue du pain, lume buna, galagie, nebunie. intr-un colt, cateva mese cu scule de bucatarie tradau mini cooking show-ul ce avea sa vina.


cat timp am mancat un croissant fierbinte si am baut un espresso scurt cu mazi


gazdele ne-au prezentat noile iaurturi grecesti olympus cu capsuni, cu coacaze si cu rodie si zmeura. 


diferenta dintre alte iaurturi si iaurturile grecesti olympus cu fructe nu e greu de ghicit, e chiar finetea aceea a iuarturilor grecesti pe care producatorii spun ca o obtin folosind trei litri de lapte pentru a produce un litru de iaurt. pe romaneste, e scurs bine :) si asta-l apropie mai degraba de consistenta cremoasa a smantanii. preferatul meu e cel cu capsuni si destul de interesant si nou mi s-a parut combinatia cu zmeura si rodie. 

apoi, la invitatia gazdelor cheful daniel wendorf,  cunoscut dumneavoastra si de la cursurile societe gourmet, a venit sa ne arate ce poti face cu iaurtul grecesc. 


si cand toti ne-am luat aparatele foto sa dam din blitzuri,  daniel a anuntat ca el nu gateste nimic si ca noi trebuie sa-i fim sous chef si sa gatim sub indrumarea lui. bine "inmanusati" echipa io-mazi-alina floroi  a executat pentru asistenta un tzatziki cu muuult usturoi, niste cereale cu mar, miere, fructe confiate si iaurt precum si o inghetata cu iaurt. 


tzatziki a iesit minunat, dens si aromat, si cred ca nu e iaurt mai potrivit pentru asta decat iaurtul grecesc. n-a fost usor sa curatam cateva kile de castraveti sa tocam un morman de usturoi dar ne-am descurcat :) 

cu niste, mere, fructe confiate, miere, cereale integrale si iaurt grecesc am facut un mix pentru micul dejun delicios pe care zau ca l-as putea manca in fiecare dimineata. 


inghetata cu iaurt cremos, zeama de lamaie si zahar n-am apucat s-o gust insa umbla vorba c-a fost un hit. eu m-am concetrat pe tzatziki despre care nu am de cat cuvinte de lauda. un borcan de tzatziki a ajuns si la colegii mei de birou care au ziz ca : "maaaamaa ce bun e! e fix ca ala din grecia." mai tre sa mai zic ceva? :)







2 comentarii:

  1. "mai tre sa mai zic ceva?" Absolutely not ! Well done :). Felicitari!

    Personal nu prea ma omor dupa iaurturi, dar atunci cind ajung sa mananc asa ceva, este din asta grecesc cu siguranta. Preferatul meu acum este unul cu miere

    RăspundețiȘtergere