miercuri, 21 martie 2012

sparanghel la gratar


asa imi place cel mai mult sparanghelul. tras la gratarul fierbinte cateva minute, cu niste paine prajita,  "poached eggs"(cum naiba spui asta in romana? ou fiert fara coaja?), condimentat cu sare, piper si stropit cu ulei de masline extravirgin. ideal ar fi sa ai si un pahar de riesling alb, sec, racit corespunzator. pofta buna.

12 comentarii:

  1. pai ori zici oua poshate, ori zici ochiuri romanesti:)) sparanghelul rules!

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce romanesti, avem patent la metoda? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai nu cred, dar stii ca asa le zice astora care-s facute in apa, nu in tigaia cu ulei

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu, dar credeam ca le stii etimologia sau arborele genealogic:)

    RăspundețiȘtergere
  5. e ou fiert, indiferent ca e sau nu "dezbracat"

    RăspundețiȘtergere
  6. Inghitire prelunga in sec :)
    Piper... e musai sa folosesti de ala alb. Personal l-am descoperit acu' vre-un an si este awesome

    RăspundețiȘtergere
  7. Subscriu la piperu alb! Cat despre sparanghel tot asa imi place si mie !

    RăspundețiȘtergere
  8. folosesc si alb si negru si sichuan. la sparanghel am pus alb. am cumparat din istambul unul buuun.

    RăspundețiȘtergere
  9. iac cum arata oul:))) eu nu-l suport in starea aia

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am incercat si varianta sparanghel la aburi/fiert servit cu un sos a la Holandaise (sau o maioneza cu lamaie) si deasupra ochiul in apa (sau poate era un ou fiert moale, rupt deasupra. Delicios!

    Cred ca varianta ta aduce o nota putin amaruie datorita gratarului.

    RăspundețiȘtergere
  12. mihnea, e f bun si in abur, am macat si eu dar parca imi place mai mult pe gratar. iar ce e in poza e chiar ou ochi in apa(poached eggs - asa-i zice in engleza) :)

    RăspundețiȘtergere