joi, 7 octombrie 2010

traminer quantum 2009

mi l-a recomandat un chelner in sofia. m-a impresionat placut. la plecare am luat cateva sticle pentru acasa. 

zilele trecute mi-am adus aminte de el. mi-a placut la fel de mult ca prima oara. curios nevoie mare am cautat sa citesc mai multe despre el. spre surpriza mea am aflat ca e medaliat cu aur la concursul mondial de la bruxelles 2010.

surprinzator si sauvignon blanc de la acelasi producator sub aceasi eticheta a castigat o medalie de aur. si mai surprinzator, am cumparat cateva sticle si de sauvignon blanc fara sa stiu de performantele lui. 

traminerul de fata e foarte fin, delicat de parca nici n-ar avea alcool. nasul e florat, aromat, tipic de traminer cu note de fructe tropicale si flori dar finisul e perfect sec, far urme de zahar. are acel ceva care te face sa mai gusti odata.

daca va spun ca pretul e de 13.5 lei ar trebui sa dati o fuga pina la vecini bulgari.

6 comentarii:

  1. din pacate nu am vazut. singurul magazin cu raion de vinuri bulgaresti este real. ei aduc vinuri aleator, nu au mereu aceleasi vinuri. incearca acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si 2010 a luat aur la Bruxelles. L-am incercat si eu, e nitel mai scump decat 2009 (7,5 leva), dar e tot un raport pret-calitate extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din Carrefour Varna. Chestiunea interesanta e ca erau ambele sticle in raft(2009, 2010). 2009 la 5 virgula ceva, iar 2010 la 7 virgula ceva. Regret ca nu le-am luat pe amandoua ca sa-mi dau seama de unde diferenta de pret. Poate e o strategie de a scapa de recolta veche mai repede, cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu l-am luat din metro ruse cu 6.2 leva :)) daca ar fi gandita, strategia sugerata de tine ar fi foarte buna.

    dar e foarte posibil sa fi achizitionat vinurile la distanta f mare de timp si, intre timp, sa se fi scumpit in listele de pret ale producatorului.

    RăspundețiȘtergere