marți, 24 august 2010

gazpacho de ardei copti si piersici


coace 3 ardei mari si galbeni. cand sunt gata curata-i de coaja si arunca-i in blender cu tot cu zeama pe care o lasa dupa ce i-ai curatat. 

pune in robot si 3 piersici coapte, curatate de coaja si sambure impreuna cu o ceapa medie. adauga un pahar de apa, 8 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 lingurite de aceto balsamico. 

amesteca bine, condimenteaza cu sare si zeama de lamaie dupa gust. serveste gazpacho bine racit cu cateva rondele de ceapa verde si paine taraneasca. 

recomand alaturi un chardonnay.

8 comentarii:

  1. ai trecut la piersici!tocmai ce ma delectasem cu citeva si am de postat si eu un aperitiv construit cu ele.
    combinatia-i fabuloasa,ma gindesc ce look dramatic o fi avind cu ardei rosu copt sau gogosar ,capia...deja divaghez,vezi ce inseamna provocarea?!:)
    minunat si touch-ul de aceto balsamico!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai ce mai stai, treci la experimente :)

    RăspundețiȘtergere
  3. experimentele astea-s tare placute dar deocamdata nu am dreptul la ele:trebuie sa scot copilul cu parul balan la soare!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai asa sa faci. intai de toate familia.

    restul, daca mai e timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Serios? il incerc maine dar sper ca nu faci misto de noi cu piersicile si ardeiul copt!

    RăspundețiȘtergere