luni, 19 iulie 2010

jerusalem shaorma


la tineretului, pe partea cu mega image. se lauda c-ar face shaorma din 1988 in diverse orase din lume. nu stiu daca asa e , insa la bucuresti o fac bine(macar o parte :) ). 

toate mesele sunt afara pe terasa, insa  de vrei sa mananci, trebuie sa fi pregatit psihic sa intrii inauntru sa comanzi. eu am intrat pe la 22.00 si cred ca erau 40 de grade celsius. 

au shaorma cu curcan, pui, vita si berbecut.  in plus fata de alte shaormerii au un sos cu humus si unul cu pasta de susan. in rest clasicul tzaziki, si maioneza cu usturoi. la masa s-a mancat o shaorma cu curcan si una cu berbecut si vita, ambele la farfurie adica au incluse salatele si o bautura racoritoare la alegere. cea cu curcan a fost minunata, cealalta avea carnea mult prea uscata si cam arsa. sosurile insa fac diferenta. nu mai mincasem shaorma de mai bine de un an si bineinteles ca eu am nimerit-o pe cea arsa :)

nota 6 din 10
nota de plata medie: 27 lei de persoana
jerusalem shaorma, intersectia tineretului, bucuresti

6 comentarii:

  1. Hmm, eu la Ierusalim am mancat falafel( ni se spusese ca e mancarea traditionala...in fine). Ai reteta acestei shaorma la farfurie "Jerusalem"? :)
    Sosul acela cu pasta de susan :)
    cam scumpica ,dar macar arata bine

    RăspundețiȘtergere
  2. moartea ficatului :) fara sosul ala rosu si iute, de la mama lui, de se cheama 'zhug' nu merge.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ana erau si alte optiuni mai ieftine insa eu am luat "meniu" :) humus stiu sa fac, sosul ala nu....

    RăspundețiȘtergere
  4. @zana zhug? nu stiu nimic despre el :( cu ce e?

    RăspundețiȘtergere
  5. http://forum.computergames.ro/124-cum-cit-unde/54705-saorma-si-pizza-peregrinari-prin-bucuresti/page-663.html

    Intrati pe forumul asta si mai vedeti si voi de cine se vorbeste de vre-o 2 ani si vre-o 300-400 de pagini cand vine vorba de shaorma de calitate...La Haleala au 14 sosuri din care 7 sosuri speciale..inclusiv Humus cu Tahini(unt de susan), amba(esetnta de porumb+mango si boabe de porumb), salsa(numai legume), curry, tzaziky, muhamara(de rodie), mujdei, sos de ceapa cu masline verzi si gogosari, Harisa, Pasta de "naga jolokia"(cel mai iute ardei din lume, maioneza de casa cu/fara usturoi, ketchup heinz dulce/picant, ierburi aromate, piper corean(extrem de iute si acesta), sumak, menta, patrunjel, salata verde, rosii, varza, ceapa , castraveti..carnea de vitel de lapte + berbecut este incredibil de frageda si aromata..cititi miile de posturi favorabile de pe toate forumurile si convingetiva. De diversitatea asta ce sa mai vorbim..???
    La Haleala dpdvp este la ani lumina la calitatea produsului...cu spatiul nu stau prea bine..este curat dar micut si cu putin aspect de dughenuta. Incercati si mai vb.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc de sfat, anonimule. nu mananc shaorma des asa ca nu stiu unde e mai bine :)

    RăspundețiȘtergere