joi, 8 iulie 2010

cartof umplut cu ciuperci si gorgonzola


nu-i simplu de facut, dar merita orice asteptare. mi-a placut atat de mult incat a ramas pe lista de "trebuie repetat". se face cam asa (pentru doua persoane):

- spala doi cartofi giganti, cresteaza-i in patru, dar nu de tot, si da-i la cuptor la foc iute, unsi cu putin ulei
- caleste o ceapa mare, taiata marunt, in putin unt.
- cand e stravezie adauga doua - trei ciuperci mari taiate subtire. 
- dupa ce ciupercile s-au calit adauga 150 de grame de branza gorgonzola si putina smantana lichida cat sa se lege. 
- cand cartofii sunt gata, ii scoti afara si pui minunatia asta de sos in ei. ii poti manca ca atare sau poti sa mai pui o felie subtire de cascaval/provolone pe deasupra si sa mai dai un minut la cuptor. 

alaturi ar merge un shiraz.

6 comentarii:

  1. asta chiar e o reteta plina de savoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. cartoful copt cu ceva in el ar trebui sa se serveasca la colt de strada in loc\linga shaorma :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca partea cea mai grea e aia cu cascavalul de la sfarsit. Serios. Mie cel putin mi-ar veni cam greu sa ma despart de ei, chiar si un minut, dupa ce ar arata asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. noua ne-a fost greu dupa sa mai facem poze :))

    RăspundețiȘtergere
  5. gata, ma duc la cumparaturi, nu se mai poate asa, ciuperci n-am, gorgonzola n-am ... :)

    RăspundețiȘtergere