duminică, 10 iunie 2012

gazpacho de ardei copti



cum se da termometrul peste cap si intra pe rosu, brusc mi se activeaza apetitul pentru un gazpacho rece. azi cu ardei copti. da stiu, se face caaaald cand coci ardei dar e tare buuuun si merita. alaturi ai putea sa ai un pahar rece de frizzante. pofta buna.

ingrediente: 
pentru 4 persoane. timp de preparare: 45 de minute
- 4 ardei grasi rosii
- 3 ardei grasi verzi
- o ceapa mare
- un castravete
- 2 rosii mari
- miezul de la o felie de paine mai veche
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 linguri aceto balsamico
- 250g de supa de legume/apa
- sare, piper dupa gust

gazpacho de ardei copti
- incinge cuptorul (foloseste broilerul daca ai) la 250 de grade si coace ardeii timp de 35-40 de minute sau pana sunt gata.
- cand s-au copt pune-i intr-o oala cu capac sa se abureasca. se vor curata mai usor. curata-i de pielita si de seminte.
- curata castravetele de coaja, curata rosiile de pielita. rosiile se curata foarte usor daca le scufunzi 10 secunde in apa oparita.
- pune toate ingredientele in robot. mixeaza bine. da la frigider vreme de o ora. serveste-l cu paine neagra sau cu crutoane stropite cu ulei de masline.


4 comentarii:

  1. Ei da,gazpacho este o reteta pe care chiar nu am incercat-o de cand gatesc eu.
    Trebuie trecuta pe lista care lunga mai este...
    Frumos blog,imi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut si eu ieri una din astea, dar de rosii si bine a mai mers ca ieri au fost 33 C.
    Cum m-am hotarat sa-mi fac singur sucul de rosii, supa mea a iesit mai degraba spre portocaliu, nu asa de rosie si frumoasa ca a ta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vinovati de culoarea frumoasa sunt ardeii rosii care au o culoare mai intensa. atat timp cat ai rosii proaspete, n-are rost sa folosesti conserve, ar fi pacat:)

      Ștergere