joi, 13 mai 2010

fastfood 2020


la sfarsitul anului trecut revista forbes a rugat o comunitate de oameni de stiinta, designeri, futurologi , scriitori etc. sa-si imagineze cum va arata omenirea in 2020.

ce mi-a atras atentia printre altele a fost ideea ca fastfoodul nu va disparea, ci se va transforma, se va modifica.

workshop-ul a emis teorii ca vom avea un device care va fi uploadat cu analizele noastre medicale. orice aliment va avea o eticheta electronica care va contine toate informatiile nutritionale despre produs.

device-ul cu pricina va calcula instant ce efect va avea alimentul asupra organismului daca il vei manca, tinand cont de inputurile tale medicale.

un concept nemaipomenit de destept dar care cred ca nu va aparea vreodata in aceasta forma pentru ca i-ar ruina pe vanzatorii de chimicale.

voi ce credeti?

4 comentarii:

  1. nu stiu daca o sa se intample pana in 2020, dar cu siguranta se va schimba fast-food-ul. Cum? habar n-am si nici nu cred ca imi pasa prea mult, pentru ca sunt decisa sa mananc in continuare slow food.

    De fapt cred ca asta e adevarata problema, daca intr-o lume super-fast vom reusi sa mai mancam slow...

    RăspundețiȘtergere
  2. va fi foarte greu. din ce in ce mai greu sa mancam slow food .

    RăspundețiȘtergere
  3. ...da,putina lume va mai avea acces la slow food...suntem prea multi pe planeta...cineva apropiat care a lucrat pe un contract de cercetare in italia imi spunea ca acolo se cerceta ,de exemplu,ce modificari genetice pot aduce cartofului sa nu se mai deterioreze in cadrul proceselor de incarcare,descarcare,livrare,(manipulare,in general) prin imbunatatirea proprietatilor mecanice si asta normal prin aditia unor micute chimicale...

    RăspundețiȘtergere
  4. alison, eu am fost pentru 3 luni in italia cu mama mea. care, normal, imi gatea romaneste. ciorbe si alte chestii de-ale noastre. si nu intelegeam care e problema, de ce mancarea mamei nu mai are gustul la fel. Am descoperit cu stupoare ca principalii vinovati erau cartofii. Erau plini de apa si fara nici un gust.

    RăspundețiȘtergere